tisdag 31 juli 2012

Syriska arméns hårda offensiv i Aleppo måste stoppas

Striderna i Syriens största stad, Aleppo, har pågått i flera dagar. Regimen attackerar stadsdelarna som kontrolleras av den fria syriska armén med all kraft i syfte att ta tillbaka kontrollen. Hundratals civila har misst livet. Regimens sida använder sig av flygvapen, helikoptrar, pansarfordon och granater i ett försök att ta över kontrollen i stadens stadsdelar. Det är dags för världssamfundet att agera kraftfullt genom att upprätta flygförbudszon så att civila kan skyddas. Att Ryssland och Kina gång på gång stoppar alla försök som syftar till att stoppa regimens attacker på de civila är inte acceptabelt. Det är dags att reformera FN så att ett land som Ryssland eller Kina (som själva inte har respekt för mänskliga rättigheter i sina hemländer) inte ska kunna stoppa världssamfundet att agera för fred och respekt för mänskliga rättigheter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oppositionen är ett lika stort problem. De ropar på Allah när de strider och kan det kanske vara så att vi får se ett ev islamistiskt Syrien?

Ismail Kamil sa...

Hej BG
Här har vi en diktator som angriper sitt folk med stridsflyg, helikoptrar, pansarfordon och granater. En regim som har styrt Syrien i mer än 40 år. En regim som använder sig av tungt vapen för stoppa protesterna som kräver demokrati, fria val, yttrandefrihet, ny konstitution...

För mig är valet enkelt: Bort med diktatorn och ställ makthavarna inför rätta.

Finns det islamister bland oppositionen? ja, utan tvekan

Finns det terrorister i landet?
Ja, utan tvekan

Vill jag ha ett islamiskt alternativ? Absolut inte.

Det hindrar ändå inte demokrater från att stödja oppositionens kampen för att störta regimen.

Man får inte hamna i fällan som regimen propagerar för nämligen att alternativet är islamister.

Personligen tror jag inte på att vi kommer att ha ett islamistiskt Syrien.